Kyllingedellerne har en skøn sød og spændende smag, der giver et nyt indspark til en salat med fennikel eller som en smule søde proteiner til morgenmaden. De får sødmen fra æblet og pastinakken mens estragon (jeps, den fra bearnaisen) og vintersar giver et vidunderligt modspil og en markant smag til kyllingedellen. Her har jeg valgt at bruge pastinak til farsen, men persillerod eller gulerod vil også fungere godt.
Ingredienser
- 450 g hakket kyllingekød 7-10%
- 1 tsk havsalt
- 1 tsk tørret estragon
- 1 tsk vintersar
- 1 lille æble
- 75 g pastinak
- Fedt eller jomfru kokosolie til at stege i
Sådan gør du
- Skræl æblet og pastinakken og riv dem fint på rivejern eller giv dem en hurtig tur i minihakkeren
- Bland de revne ting sammen med de tørre ingredienser i en røreskål
- Rør kyllingekødet sammen med blandingen fra før og lad farsen hvile 30 min før stegning. Tilsæt evt en spsk cassava-mel hvis du synes farsen er for flydende
- Steg frikadellerne i svinefedt eller kokosolie på panden